JALITE SÄKERHETSSKYLTAR MED FOTOLUMINESCENS

Det internationale tegnsprog for brandsikkerhed

JALITE’s forpligtelse til fotoluminescens teknologi, samt deres rolle indenfor brandsikkerhed, er berømt. Vi er et grundlæggende medlem af Photoluminescent Safety Products Association (P.S.P.A.) (Foreningen for fotoluminescense sikkerhedsprodukter). Det er en forening, som har udviklet et klassificeringssystem, der bevirker at fotoluminescens materialer kan klassificeres i henhold til præstation og kvalitet. Dette er nu en internationalt kendt metode for produktspecifikation, der anvendes af professionelle brandmænd.

Fremgangsmåden for de nuværende krav til risikovurdering indenfor den offentlige og kommercielle sektor, kombineret med at en akut bevidsthed om at brandsikkerhed bør have en lignende verdensomfattende standard, er ensbetydende med at kravet for en effektiv kommunikationsløsning er stærkere end nogensinde. Med et voksende antal rejsende, er det også vigtigt at denne løsning overholder kravene til flugtruter, samt at de er letforståelige, uanset geografisk beliggenhed.

JALITE har i næsten to årtier været aktivt underkendte når det gælder at hæve profilen for effektive metoder for flugtsystemer overalt i verden. JALITE, som besidder vigtige stillinger i forskellige komitéer som f.eks. International Standards Organisation (ISO), har hjulpet til med at danne nogle af de vigtigste standarder for brandsikkerhed. Disse standarder er nu baseret på videnskabelig forskning for grafiske symboler, brugen af supplerende tekst og farve, samt på menneskelig adfærd indenfor brandundersøgelser.

Baseret på videnskabelig forskning fra JALITE og undersøgelser af andre professionelle institutioner, tilbyder fotoluminescens teknologi nu en af de bedste løsninger for effektiv kommunikation indenfor flugtmetoder. Selvlysende plakater kan til enhver ses på alt materiale; de kræver ingen strømtilførsel og giver effektive oplysninger i tilfælde af total strømafbrydelse. De kræver ingen vedligeholdelse og er derfor en af mest økonomisk fordelagtige løsninger, der overholder internationale brandvedtægter og moderne krav for risikovurdering.